tampotryck

Tampotryck

Tampotryck är en vanligt förekommande tryckteknik vid produktion av presentreklam, såsom reklammuggar, pennor, usb-minnen,hörlurar, thermosar, golfbollar och mycke mera.


Vad är Tampotryck?

Tampotryck (pad printing på engelska) inkluderar tre komponenter: tampon, färg och kliché. Klichén är gjord av ett stålmaterial med en designad etsad yta föreställande tryckmotivet. Tamponen, som vanligtvis är gjord av silikongummi, tar upp färgen från den etsade ytan på klichén för att sedan pressas mot tryckobjektets yta. Det är silikonmaterialets (tamponens) unika egenskaper som möjliggör förflyttning av färgen från klichéns plana yta till ojämnaytor.

tampotryck

Med tampotrycket möjliggörs stor detaljrikedom utan att kvaliteten blir lidande och metoden är utmärkt för tryck på böjda ytor, såväl konkava som konvexa. Tampotryck är en vanligt förekommande tryckteknik vid produktion av presentreklam, såsom reklammuggar, pennor, usb-minnen,hörlurar, thermosar, golfbollar och mycke mera. dessutom lämpar sig metoden för tryck på de flsta material såsom plast,metall,glas,lackerade ytor och trä.

tampotryck2